Smith twijfelt aan motivatie Arsenal

Alan Smith verdedigde tussen 1987 en 1995 het rood-witte shirt van Arsenal, en volgt de club nog altijd op de voet. Tegenover Sky Sports spreekt de Engelsman zijn twijfels uit over het motiverende aspect van de formatie van Arsène Wenger. 

”Arsenal moet opletten, want ze zijn niet in topvorm en je moet hopen dat de spelers zich nog kunnen motiveren”, rept Smith. De oud-spits is bang dat de spelers zich niet meer kunnen opladen voor wedstrijden waarin enkel nog deelname aan de Champions League op het spel staat. ”Het kan moeilijk zijn om de ploeg te motiveren voor het behalen van een vierde plek”, stelt hij. ”Je speelt ineens niet meer voor de prijzen, maar dat ticket is uitermate belangrijk voor de club. Manchester United hijgt Arsenal in de nek en het gaat een flinke uitdaging worden om hen voor te blijven.”

Toch verwacht Smith dat het goed gaat aflopen voor de club die hij zo lang diende. ”Het is de manager altijd gelukt om bij de bovenste vier te eindigen, en je mag verwachten dat het nu ook lukt”, spreekt de 53-jarige Brit. ”Maar nu de ploeg geen kampioen meer kan worden, en het seizoen daardoor voorbij lijkt, kan het wel tien tot vijftien procent schelen. De koppies gaan hangen, en dat kan de club lelijk opbrengen.”

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL
en_GB nl_NL