De Fransman aan de zijlijn

Bij de bovenstaande woorden denk je eerder aan Arsène Wenger, maar niks is minder waard. Er zit nog een Fransman aan de zijlijn en de naam is Mathieu Debuchy. Als vervanger van Bacary Sagna gehaald, maar op de bank terecht gekomen. Waar ligt de toekomst van Debuchy?

Hoge verwachtingen

Het is 17 juli 2014. Arsenal kondigt een nieuwe speler aan. Mathieu Debuchy vervangt Bacary Sagna, die is vertrokken naar Manchester City. Landgenoten van elkaar, maar concurrenten op nationaal niveau. Debuchy speelde wedstrijden voor het Franse nationale elftal, bleef negen jaar trouw aan LOSC Lille en heeft Premier League ervaring. De 31-jarige Fransman speelde 18 maanden voor Newcastle United, waardoor de verwachtingen hoog waren. Echter werden de verwachtingen snel bijgesteld.

Geen vaste waarde

Waar iedereen verwachtte dat Mathieu Debuchy dertig wedstrijden zou spelen, bleek het tegendeel waar. In zijn eerste seizoen speelde hij slechts tien wedstrijden in de Premier League, mede dankzij blessures en de opkomst van talent Héctor Bellerín. In die tien wedstrijden scoorde Mathieu Debuchy een keer. Verder speelde hij drie wedstrijden in Europees verband, een wedstrijd in de FA Cup en een wedstrijd in de Community Shield, waarin Arsenal 1-0 wint van Chelsea. Zijn eerste prijs met Arsenal!

Bordeaux

In zijn tweede seizoen werd het snel duidelijk. Héctor Bellerín kreeg de voorkeur en Mathieu Debuchy moest genoegen nemen met een plek op de bank. Om meer speeltijd te krijgen verhuurde Arsène Wenger de rechtervleugelverdediger aan Bordeaux. Blessureleed sloeg toe en Debuchy speelde slechts negen wedstrijden. Niet het resultaat waar hij op hoopte en zeker niet voldoende om zichzelf in de schijnwerpers te spelen.

Toekomst

Dit seizoen was het zijn kans. Héctor Bellerín raakte geblesseerd in de wedstrijd tegen de Sp*rs. Mathieu Debuchy mocht zijn eerste wedstrijd starten tegen Bournemouth (3-1 winst), maar moest na zestien minuten zijn strijd alweer staken. Een hamstringblessure zorgt ervoor dat Debuchy weer terug bij af is. De vraag is hoe de toekomst zich zal vormen. Debuchy is niet de jongste en met Héctor Bellerín en Carl Jenkinson als concurrenten, is het maar de vraag of zijn toekomst bij Arsenal ligt. Hieronder vind je een mooi overzicht van zijn Arsenal carrière!

debuchycareer
Source images: © Arsenal Broadband Limited 2017 – http://www.arsenal.com/first-team/players/mathieu-debuchy

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL
en_GB nl_NL