De slag om München

De achtste finale van de UEFA Champions League staat vandaag op de planning. Aloude bekende Bayern München is de tegenstander. Komt Arsenal dit seizoen verder dan de laatste zestien? Of schakelt Bayern München ons weer uit?

Driemaal is scheepsrecht?

Arsenal en Bayern München troffen elkaar in het recente verleden twee keer. Beide keren schakelde Bayern München Arsenal uit. In het seizoen 2012/2013 verloor Arsenal thuis met 1-3, maar werd er uit met 0-2 gewonnen. Hierdoor ging Bayern München door op doelsaldo.

Een jaar later (2013/2014) verloren we uit met 0-2 en thuis werd het 1-1. Bayern München ging wéér door, ten koste van Arsenal. Pijnlijk, en Arsenal zint op wraak. Het team uit Duitsland is vandaag de favoriet, maar gisteren zagen we ook Paris Saint-Germain vier doelpunten maken tegen Barcelona. Alles is mogelijk in voetbal en deze wedstrijd dient als voorbeeld voor Arsenal!

Vermoedelijke opstelling Bayern München

Neuer, Lahm, Javi Martinez, Hummels, Alaba, Xabi Alonso, Vidal, Robben, Mueller, Douglas Costa, Lewandowski

Bayern München is bijna op volle sterkte. Alleen Ribery en Boateng missen de wedstrijd. Men verwacht van Ribery dat hij terug is voor de tweede wedstrijd tegen Arsenal.

Vermoedelijke opstelling Arsenal

lineup

In het doel start David Ospina, net zoals in eerdere Europese wedstrijden. Op het middenveld keren Granit Xhaka en Mohamed Elneny terug, waardoor Arsène Wenger weer voldoende materiaal heeft om een keuze te maken. Arsenal mist Lucas Pérez, Santi Cazorla en Aaron Ramsey wegens verschillende blessures.

Laatste vijf wedstrijden Bayern München

Bayern München is momenteel weer in bloedvorm en speelde alleen gelijk tegen Schalke 04. De overige vier wedstrijden werden gewonnen. Het spel is wellicht niet om van te dromen zoals voorgaande seizoenen, maar de Duitsers spelen de wedstrijden zakelijk en behouden de rust. Arsenal moet alles geven, wilt het nog een kans maken. COME ON YOU GUNNERS!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL
en_GB nl_NL