Time to say goodbye

In mijn tijd als Arsenal-supporter heb ik ons finales zien verliezen van Galatasaray (2000), Liverpool (2001), Barcelona (2006), Chelsea (2007) en Birmingham City (2011). Het leverde in alle gevallen een flinke kater op, want drie finales gingen verloren na een 1-0 voorsprong, één eindstrijd na een mislukte strafschoppenserie en één keer viel het doek in de verlenging.

Een dag na het voorspelbare echec tegen Manchester City is er geen sprake van een katerig gevoel. Berusting is het juiste woord. Verliezen van de beste ploeg van Engeland is geen schande, het vertoonde spel is wél een regelrechte aanfluiting. Dit mag de manager zich aanrekenen. Tegen beter weten in blijft Arsene Wenger hopen op betere tijden in Noord-Londen. Doorsnee spelers als David Ospina, Calum Chambers, Shkodran Mustafi, Granit Xhaka en Danny Welbeck gaan hem echter geen nieuwe gloriejaren bezorgen.

Arsene, je hebt geweldige dingen gedaan voor Arsenal, maar het is tijd om afscheid te nemen. Je kunt de spelers niet meer motiveren, de resultaten zijn bedroevend en Champions League-voetbal is verder weg dan ooit. Daarnaast is de onvrede en frustratie onder supporters nog nooit zo groot geweest. Laat je Franse koppigheid varen en gun een andere trainer de kans om Arsenal weer naar de top te brengen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL
en_GB nl_NL