Van 21.000 naar nul

Op 23 juni 2018 viert Arsenal Netherlands haar vijfde verjaardag. Het is nog niet echt een jubileum om trots op te zijn, maar vijf jaar is toch op zijn minst een aardig begin. We hebben in die vijf jaar onze achterban zien groeien van nul naar 21.000 Arsenal-fans. Niet allemaal afkomstig uit Nederland, maar wel met dezelfde passie. Onze berichten werden gemiddeld honderd keer leuk gevonden en na wedstrijden viel op onze pagina altijd interactie te bespeuren tussen Arsenal-supporters. Iets dat het Arsenal Netherlands-team veel voldoening gaf.

Vorige maand werden we verrast door het feit dat Facebook onze pagina uit het niets had verwijderd. Zonder gegronde redenen met ons te delen. Lang koesterden we hoop dat we ons kanaal terug zouden krijgen, maar dit bleek al snel een illusie te zijn. We hebben een brief afgeleverd op het kantoor van Facebook in Amsterdam, waar we niet werden binnengelaten. Ook het social media-team van Arsenal zelf wilde ons de helpende hand bieden, maar stuitte eveneens tegen een muur.

Omdat het vechten tegen de bierkaai werd, en we stilstand als achteruitgang zien, besloten we deze week maar opnieuw te beginnen. Al die zweetdruppels om van nul naar 21.000 te gaan, heeft niet kunnen voorkomen dat we vijf jaar na de oprichting weer op nul moeten beginnen. En dat is niet leuk, zeker omdat ons een aantal interessante dingen stonden te wachten. Dat hoeft niet per definitie verloren te gaan, maar kan hierdoor wel flinke vertraging oplopen.

Gelukkig hebben al veel Gooners de weg naar onze ‘nieuwe’ pagina kunnen vinden. Voor de mensen die Arsenal Netherlands mogelijk maken wordt het een enorme uitdaging om ook maar een deel van ons bereik op korte termijn terug te winnen. Maar gelukkig kunnen we als Arsenal-fans wel een stootje hebben. En gelukkig we hebben jullie, onze achterban.

 

SAMEN ZIJN WE ARSENAL NETHERLANDS!

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL
en_GB nl_NL