Het grote Aubameyang-dilemma

Een van Wenger zijn laatste kunststukjes in dienst van Arsenal was het aantrekken van topspits Pierre-Emerick Aubameyang, die met 10 goals en 4 assists in 1058 Premier League minuten een uitstekende indruk achterliet. De kans is echter groot dat Aubameyang op de linkerflank gaat spelen met Lacazette in de punt van de aanval, wat zorgt voor veel discussie onder de Arsenal-fans. De ene helft ziet Aubameyang graag in de spits en Lacazette op de bank, terwijl de andere helft Aubameyang graag naar de linkerkant ziet verhuizen om Lacazette op te kunnen stellen.

Is het kapitaalvernietiging om tientallen miljoenen uit te geven aan een topspits en hem vervolgens op de flank te zetten? Misschien wel, maar aan de andere kant is het ook kapitaalvernietiging om je andere topspits op de bank te zetten. In de wedstrijden waarin Aubameyang en Lacazette vorig seizoen samen speelden stond Aubameyang al regelmatig op links, waar hij bewees daar prima uit de voeten te kunnen. Daarnaast heeft hij in het veld duidelijk een klik met zijn concurrent Lacazette. Desalniettemin heeft Aubameyang bij Dortmund bewezen dat hij als spits misschien nog veel beter tot zijn recht komt. Hoe je het ook wendt of keert, onze nieuwe trainer Emery staat voor een lastige keuze.

Op sociale media wordt regelmatig gesuggereerd om in een twee spitsen systeem te spelen zodat Lacazette en Aubameyang beide in de punt van de aanval terecht kunnen. De kans dat dit gaat gebeuren is echter nihil gezien de voorliefde van Emery om 4-3-3 of 4-2-3-1 te spelen. Wat wel noemenswaardig is, is dat Emery ook graag met opkomende backs speelt, waardoor de buitenspelers  vaak naar binnen trekken om ruimte te creëren. Dit betekent dat Aubameyang vanaf de linkerkant vaak in de spitspositie zal gaan opduiken, mocht hij daar terecht komen.

Vooralsnog lijkt Emery zelf ook nog geen antwoord te hebben op de vraag waar Aubameyang nou moet spelen. Tegen Atlético Madrid startte hij op de linkerflank, terwijl hij tegen Paris Saint Germain in de spitspositie begon. Nu iedereen (behalve Welbeck) weer terug is van vakantie zal Emery naar zijn beoogde basiself toe kunnen werken. De verwachting is dan ook dat de komende wedstrijden tegen Chelsea en Lazio Roma verheldering brengen over dit vraagstuk.

Waar zie jij Aubameyang het liefste spelen? Laat het weten in de comments!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL
en_GB nl_NL