Het laatste PUMA-thuisshirt onder de loep

Arsenal speelt dit seizoen voor het vijfde opeenvolgende jaar in de kleding van het Duitse PUMA, dat volgend seizoen plaatsmaakt voor Adidas. Vooral het thuisshirt waarin dit seizoen wordt gespeeld, is een opvallende. Waar PUMA vorig jaar nog een traditioneel Arsenal-shirt maakte (witte mouwen en rode baan), zijn er dit jaar een aantal wijzigingen aangebracht. We hebben ze op een rijtje gezet:

Rode baan loopt niet tot de schouders.

De rode baan die normaal gesproken is doorgetrokken tot de kraag, wordt net boven de borst afgebroken met een wit, horizontaal vlak, dat in verbinding staat met de witte mouwen. Bij de gebruikelijke Arsenal-trikots liep deze gewoon door tot aan de kraag. Verfrissend!

De rode baan is dit jaar niet volledig doorgetrokken tot de kraag.

Rozekleurige band op de mouw

Ook opvallend aan het nieuwe PUMA-thuisshirt is de zalmroze gekleurde band op de mouwen. De spelers dragen op deze vlakken de sponsor ‘VISIT RWANDA’. De uiting is niet te zien op de shirts die worden verkocht aan supporters van Arsenal. Er is veel kritiek op de rozegekleurde banden op de mouwen, maar een ding is zeker: het detail onderscheidt dit shirt van eerdere Arsenal-thuisshirts.

De zalmrozegekleurde mouwen maken dit een ongebruikelijk, maar verfrissend Arsenal-shirt.

De patronen in het rood

Tot slot: het rood in het Arsenal-shirt voor dit seizoen is een tikkeltje anders dan we in voorgaande shirts zagen. Als je goed kijkt, zie je een soort van vlekken in iets lichter rood. PUMA heeft ook nog andere details in het shirt verwerkt in de vorm van een driehoek. Bij de speciale spelersshirts (authentic-versies) heeft dit een bepaalde lichamelijke functie. Bij de shirts voor supporters is het slechts design.

Het nieuwe thuisshirt en andere kleding van Arsenal bestel je bij Unisportstore.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL
en_GB nl_NL