Vooruitblikken: Bluebirds als kanonnenvoer?

Arsenal-coach Unai Emery heeft een uitstekende kans om de tweede overwinning van dit seizoen binnen te slepen. Tegenstander Cardiff City scoorde nog geen doelpunt in de Premier League sinds de promotie naar het hoogste niveau, maar ziet waarschijnlijk kansen tegen de povere verdediging van Arsenal.  

Arsenal toont veerkracht

The Gunners kwamen afgelopen wedstrijd tegen West Ham United voor de derde keer dit seizoen op achterstand. Binnen 25 minuten was het raak. Arsenal verdedigde slecht en Marko Arnautovic zag ruimte om uit te halen: 0-1. Het zag er grimmig uit voor de fans in het stadion, maar binnen vijf minuten stond het alweer 1-1 dankzij een doelpunt van Nacho Monreal.

De tweede helft ging gelijk op, al waren de meeste kansen voor West Ham United. Toch kwam Arsenal op voorsprong in de 70ste minuut na een eigen doelpunt van Issa Diop: 2-1. West Ham United ging vervolgens op jacht en kwam twee keer bijna tot de gelijkmaker. Het nagelbijten kwam ten einde voor de Arsenal-fans in de blessuretijd. Danny Welbeck scoorde de 3-1 na een mooie pass van Hector Bellerin.

Verwachte opstelling

Gooners roepen om Alexandre Lacazette, maar Emery lijkt momenteel de voorkeur te geven aan Alex Iwobi. Mesut Özil keert naar alle waarschijnlijkheid terug op het veld. De middenvelder trainde de afgelopen week weer mee en lijkt fit voor de wedstrijd tegen Cardiff City. Verder worden er weinig veranderingen verwacht met betrekking tot de opstelling.

Cardiff City heeft dit seizoen nog niet gewonnen of gescoord in de Premier League. De Bluebirds scoorden wel tegen Norwich City in de Carabao Cup, maar gingen vervolgens met 3-1 kansloos onderuit. Laten we vooral hopen dat de negatieve trend van Cardiff City aanhoudt tegen Arsenal.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL
en_GB nl_NL