The Rise of Rob Holding

Na vorig jaar vrijwel niet in de plannen van Arsène Wenger te zijn voorgekomen, heeft Rob Holding zich recentelijk stilzwijgend opgewerkt in de hiërarchie onder Unai Emery. De blessure van Sokratis is hier debet aan, maar het geeft desalniettemin de nieuwe status van Holding weer: een verdediger om rekening mee te houden. Het is dan ook veelzeggend dat Emery besloot om niet Rob Holding, maar Calum Chambers te verhuren dit seizoen. Wat maakt deze, op het oog niet speciale verdediger, goed genoeg om mee te draaien bij Arsenal?

Rust
Enkele aspecten waarin Holding uitblinkt zijn concentratie, positionering en spelinzicht. Hiermee brengt heeft hij de afgelopen weken tot op zekere hoogte de rust in de verdediging gebracht waar Arsenal zo naar snakte. Met deze kwaliteiten compenseert hij zijn gebrek aan pure verdedigende kwaliteiten – Holding stond immers nooit te boek als supertalent. Wenger zei hierover ooit cynisch

“Het spijt me dat Holding geen 50 miljoen pond heeft gekost en daarom dus niet goed kan zijn”

Want ja, Arsenal heeft slechts twee miljoen pond betaalt voor Holding, die in 2016 als grote onbekende overkwam van Bolton Wanderers. Holding moet uiteraard nog veel leren, waar in de Premier League eigenlijk geen ruimte voor is. Desalniettemin heeft hij sinds zijn komst al grote stappen gemaakt. Zo speelde hij in de FA cup finale tegen Chelsea in 2017 een degelijke wedstrijd waarin hij Diego Costa uit de wedstrijd speelde. In deze wedstrijd deed Diego Costa er alles aan om Holding op te jutten, maar hij bleef ijskoud. Iets wat Gabriel Paulista in het verleden niet lukte tegen Chelsea.

Vooruitzichten
Of Holding ook aan spelen toekomt als Sokratis en Koscielny allebei terug zijn valt te bezien, want zij staan in principe boven hem in de pikorde. Dat Arsenal een jonge,  Engelse (homegrown) verdediger achter de hand heeft die alleen nog maar beter kan worden is echter geen overbodige luxe. Zelfs als het een vierde verdediger is zal hij vanwege het drukke Engelse schema alsnog belangrijk zijn.  Het is aan Holding zelf om door te pakken, zijn huidige spel biedt in ieder geval genoeg perspectief.

Denk jij dat Rob Holding ooit een onbetwiste basisspeler kan worden? Laat het weten in de comments!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL
en_GB nl_NL