Deze Arsenal-spelers verdienen een winterupgrade in FIFA 19

5 spelers die een winterupgrade verdienen op FIFA19

Een tijdje terug schreven wij over de ratings van Arsenal spelers in FIFA19. We zijn inmiddels halverwege het voetbalseizoen en dat betekent ook een nieuwe FIFA19 update!

Op het moment van schrijven staan we stevig op de vijfde plek in de competitie. Wij denken dat we voor de meeste Arsenal fans spreken als we zeggen dat het eerste halfjaar erg goed is verlopen voor Emery. We hebben een mooie ongeslagen reeks neergezet en een plekje in de top vier is binnen handbereik. In deze erg sterkte competitie is dat uiteraard niet slecht voor een team dat na 22 jaar eindelijk een nieuwe manager heeft.

Het is natuurlijk maar weer de vraag hoe de scouts bij FIFA19 de prestaties van Arsenal dit eerste halfjaar hebben beoordeeld. Om alvast op de zaken vooruit te lopen, presenteren wij onze top 5 Arsenal-spelers die een winterupgrade in FIFA19 verdienen.

 

  1. Hector Bellerin

We beginnen met onze rechtsback, want hij begint eindelijk weer zijn groove te vinden. De Spanjaard heeft de meeste wedstrijden gespeeld van onze verdedigers – en dat is ook te zien in zijn spel. Hij begint eindelijk een beetje volwassen te worden, zou je zeggen. Ook in Bellerin’s geval lijkt het systeem van Emery zijn vruchten af te werpen. Bellerin’s downgrade van 81 (FIFA18) naar 80 (FIFA19) was zeker niet onterecht, maar Bellerin heeft zijn critici toch wel een beetje de mond gesnoerd. Een kleine winterupgrade zou daarom zeker niet misstaan.

 

  1. Pierre-Emerick Aubameyang

Onze spits van wereldklasse! Aubameyang is onze beste speler op FIFA19, met een rating van 87. Met maar liefst 13 goals staat Aubameyang op dit moment bovenaan de topscorer lijst in de Premier League. Het systeem van Emery lijkt hem perfect te passen, dus het gaat zeker niet bij 13 goals blijven voor de Gabonees. Aubameyang begint deze FIFA met een rating van 87, wat een downgrade is vergeleken met FIFA18. Wij verwachten dat EA haar fout inziet en Aubameyang een mooie winterupgrade geeft. De statistieken spreken voor zich!

 

  1. Reiss Nelson

Reiss Nelson speelt op het moment weliswaar op huurbasis bij Hoffenheim, toch verdient hij een plek op deze lijst. De Engelsman is bezig aan zijn beste seizoen tot nu toe, met 6 goals in 12 wedstrijden in de Bundesliga. Een rating van 65 op FIFA19 voldoet dus zeker niet. Het was sowieso al frappant dat Nelson slechts een rating van 65 kreeg. Nelson had vorig jaar namelijk een prima debuutseizoen voor Arsenal, zelfs met een nieuw contract als beloning. Dat hij nu dezelfde rating heeft als bijvoorbeeld Gedion Zelalem kan niet juist zijn. Een forse upgrade lijkt hier dus aan de orde en wij kunnen niet wachten om hem weer in actie te zien voor Arsenal.

 

  1. Lucas Torreira

Deze kleine vechter is één van onze weinige spelers die een upgrade hebben gehad van FIFA 18 naar FIFA 19. Toch is zijn huidige rating van 78 niet erg goed. De Uruguayaan heeft met 19 competitiewedstrijden  (samen met Aubameyang het meest van de selectie) een enorme bijdrage gehad aan onze eerste seizoenshelft. Emery houdt van hem en die liefde lijkt zeer terecht. We hebben eindelijk de middenvelder die we al jaren zoeken. Torreira doet bovenaan mee op het gebied van statistieken in de Premier League. Hij doet dan ook niet veel onder aan andere spelers op zijn positie. Vorig seizoen eindigde Torreira met een In-Form kaart van 90. Wie weet overstijgt hij dat dit jaar!

 

  1. Matteo Guendouzi

Eigenlijk was dit wel te verwachten. Guendouzi had bij FC Lorient al een rating van 67 en dit is onveranderd gebleven na zijn transfer naar Arsenal. Dat EA de plank hier heeft misgeslagen moge duidelijk zijn. De Fransman heeft met 16 wedstrijden in de competitie een belangrijke bijdrage geleverd aan onze ongeslagen reeks. Hij heeft in zijn eerste halfjaar bij de club een erg goede indruk achtergelaten. Guendouzi is duidelijk een speler voor de toekomst, maar toch is hij nu al niet meer weg te denken uit de selectie. Hij heeft geweldige balvaardigheid en het inzicht om de splijtende pass te geven. Een stevige winterupgrade heeft hij wel verdiend!

 

Afsluiting

Het is leuk om FIFA ratings te bekijken en te analyseren, maar uiteindelijk boeit het natuurlijk allemaal niks. Wel is het mooi om te zien hoe bepaalde spelers boven zich uitstijgen dit seizoen. Als dit dan beloond wordt met een FIFA upgrade, is het een leuke bonus voor de FIFA spelende Arsenal fan.

Onze toekomst ziet er in elk geval rooskleurig uit. Laten we hopen op een mooie tweede seizoenshelft – en wie weet hoe onze ratings er volgend jaar uitzien!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL
en_GB nl_NL