Transferzomer 2019 | 5 potentiële defensieve versterkingen

De verdediging was dit seizoen ondanks de komst van Sokratis een van de achilleshielen van Arsenal, wat de roep om een nieuwe verdediger aan te trekken heeft versterkt. Echter heeft Arsenal door het mislopen van de Champions League  niet de luxe om de meest gewilde verdedigers aan te trekken, en zal Emery dus creatief moeten zijn. Hier een lijst met potentiële aankopen om de achterhoede te versterken.

1. Samuel Umtiti

Samuel Umtiti  is mede door de komst van Lenglet geen zekerheidje meer centraal achterin bij Barcelona. Mochten ze ook nog De Ligt aantrekken dan kan het goed zijn dat Umtiti overbodig wordt en kan vertrekken. Umtiti won in 2018 nog het WK met Frankrijk en kan worden gezien als een absolute topverdediger. Volgens diverse media staat Umtiti hoog op het lijstje van Emery, die de verdediger maar al te graag zou willen toevoegen aan zijn selectie.  Het nadeel is zijn prijskaartje, wat waarschijnlijk iets te grof is voor het budget dat Arsenal hanteert.

2. Djené Dakonam
Wie? Djené Dakonam, ook wel bekend als Djené! Getafe was dit seizoen een van de revelaties in de Spaanse competitie en wist uiteindelijk de vijfde plek te bemachtigen. Een van de sterkhouders van dit elftal is de 27-jarige Togolees Djené, die 34 keer in actie kwam. Djené is een van de goedkopere opties en als hij zijn vorm van dit seizoen kan doortrekken een welkome versterking. Met slechts 1 meter 78 is zijn lengte wel een risico in de Premier League.

3. Dayot Upamecano
Dayot Upamecano is een 20-jarig Frans talent dat uitkomt voor het Duitse Red Bull Leipzig. Onder de kenners wordt hij gezien als een van de grootste verdedigende talenten ter wereld. De vraag is of hij überhaupt wel zou willen vertrekken bij Red Bull Leipzig, dat volgend seizoen wel in de Champions League uitkomt. Upamecano is op het moment nog een ruwe diamant, maar heeft wel alles in zich om uit te groeien tot een absolute topverdediger. Waarschijnlijk zijn er dus meer kapers op de kust.

4. Joachim Andersen
Joachim Andersen is een 23-jarige Deense verdediger uitkomend voor het Italiaanse Sampdoria, waar Arsenal vorig jaar Lucas Torreira van overnam. In 2017 nam Sampdoria Andersen over van FC Twente waar hij zich sindsdien stormachtig heeft ontwikkeld. Andersen is fysiek minder dan de bovenstaande opties, maar staat wel bekend om zijn inzicht en opbouwende kwaliteiten. Met de ambitie om goed voetbal te spelen is die kwaliteit zeker niet te onderschatten. Gezien het feit dat Sampdoria geen Champions League speelt is Andersen een realistische optie, waar Arsenal nog jaren plezier van kan hebben.

5. Jerome Boateng
Jerome Boateng raakte dit seizoen uit de gratie bij Bayern München en lijkt te mogen vertrekken van Uli Hoeness. Echter, de 30-jarige Duitser lijkt niet van plan te zijn om te vertrekken en heeft aangegeven te willen knokken voor zijn plekje. Mocht Boateng inderdaad vertrekken, dan kan Arsenal voor een vriendelijke prijs een ervaren verdediger halen die weet hoe het is om in de top te spelen. De vraag is natuurlijk hoe goed Boateng daadwerkelijk nog is, en hoe snel zijn onvermijdelijke verval zal gaan. Desalniettemin is het een serieuze optie mocht daadwerkelijk weg mogen. Overigens heeft Bayern München al Lucas Hernandez en Benjamin Pavard aangetrokken, dus die kans is vrij aannemelijk.

Denk je dat Arsenal een van deze verdedigers gaat kopen? Laat het weten in de comments!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL
en_GB nl_NL