FANTASY | 6 interessante Arsenal-opties!

Dit jaar organiseert Arsenal Netherlands voor het eerst een subpoule in het welbekende fantasy-spel van de Premier League. Ondanks het feit dat het slechts twee dagen voor aanvang van de eerste speelronde aangekondigd werd, hebben welgeteld 85 mensen zich ingeschreven. Bedankt iedereen! Om het seizoen goed te beginnen worden een aantal interessante Arsenal-spelers uitgelicht.

1. Aubameyang (11 miljoen)
Aubameyang staat gelijk aan goals en je betaalt dan ook 11 miljoen voor onze eigen doelpuntenmachine. Auba is het geld echter dubbel en dwars waard met 33 doelpunten in zijn eerste 50 duels voor Arsenal. Ook in het eerste competitieduel van dit seizoen wist Aubameyang meteen zijn stempel te drukken door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren. Omdat hij ook op links uit de voeten kan zal Aubameyang vrijwel altijd spelen, ongeacht de aanwezigheid van Lacazette. De Fransman is overigens voor 9.5 miljoen een goedkoop alternatief!

2. Maitland-Niles (5 miljoen)
Voor slechts 5 miljoen op te pikken en zal gegarandeerd in de basis starten tot Bellerin terug is van zijn blessure. Heeft vooral in thuiswedstrijden veel kans om een clean sheet te halen en draagt aanvallend ook zijn steentje bij. Tegen Newcastle leverde hij de assist voor de winnende treffer van Aubameyang. Zodra Bellerin terug is van zijn blessure wordt Maitland-Niles ook een optie voor een offensievere rol, wat hem voor de lange termijn een aantrekkelijke optie maakt. De terugkeer van Bellerin zal waarschijnlijk wel ten koste gaan van speelminuten, maar voorlopg lijkt Niles een zekerheidje achterin!

3. Rob Holding (4.5 miljoen)
Toegegeven, Rob Holding is een gokje maar voor 4.5 miljoen zeker de moeite waard zodra hij weer terug is van zijn blessure. Het is algemeen bekend dat Emery fan is van Holding en als hij daadwerkelijk uitgroeit tot basisklant is 4.5 miljoen een schijntje. Sterker nog, dan is hij waarschijnlijk de goedkoopste verdediger die in de basis staat van de top zes. Hij lijkt het hiervoor vooral uit te moeten gaan vechten met David Luiz en Sokratis. Overigens maakt Holding al minuten bij de onder-23, dus zijn terugkeer lijkt niet ver weg te zijn!

4. Gabriel Martinelli (4.5 miljoen)
De piepjonge Braziliaan heeft, mede door het vertrek van Iwobi en Nketiah, een hoop uitzicht op speelminuten en voor 4.5 miljoen een goede optie om te overwegen voor op de bank. Het is nog afwachten hoeveel minuten Martinelli daadwerkelijk gaat krijgen, maar voor 4.5 miljoen is het een van de beste opties en kan je bijna niet fout zitten. Zijn invalbeurt tegen Newcastle was in ieder geval hoopgevend.

5. Kieran Tierney (5.5 miljoen)
Na Rob Holding de tweede geblesseerde speler in deze lijst. De Schotse linksachter werd vlak voor het verstrijken van de transferdeadline opgepikt bij Celtic en zal waarschijnlijk meteen spelen zodra hij weer fit is. Voor 5.5 miljoen heb je gegarandeerd cleansheets en grote kans op doelpunten en assists. Ook dit is een gokje, maar kan zeker goed uitpakken.

6. Nicolas Pepe (9.5 miljoen)
Voor 9.5 miljoen kan Nicolas Pepe uitgroeien tot een van de koopjes van het seizoen – helemaal omdat de Ivoriaan in het spel wordt gezien als middenvelder, waardoor hij ook punten krijgt als Arsenal een cleansheet heeft. Als Pepe ook maar enigszins in de buurt komt van zijn cijfers bij Lille is hij zijn geld dubbel en dwars waard. Emery heeft aangegeven dat hij langzaam maar zeker fitter wordt en het is een kwestie van tijd voordat hij in de basis zal beginnen. Misschien zelfs al in het thuisduel tegen Burnley!

Ook al wordt de achterhoede over het algemeen gezien als de achilleshiel van Arsenal staan er toch drie verdedigers in dit lijstje, waarvan er twee geblesseerd zijn. Wacht vooral nog even met het kopen van Holding en Tierney totdat ze weer fit zijn, maar wacht niet te lang voor het geval de prijs omhoog gaat!

Welke spelers van Arsenal heb jij in je team?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL
en_GB nl_NL