Auf Wiedersehen!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. De eerste wedstrijd van het nieuwe Europa League-seizoen bracht ons in Frankfurt, voor de clash met het plaatselijke Eintracht. Het zonnetje scheen lekker in de vijfde stad van Duitsland en de bratwursten en het bier (Guinness en Kilkenny in een Ierse pub nabij het centraal station) smaakten goed. Een voorbode voor een geslaagde middag en avond in het gezelschap van circa 2800 Gooners uit heel Europa.

Het uitzicht vanuit het uitvak in de Commerzbank Arena

De Arsenal-aanhang heeft de van Real Madrid gehuurde Dani Ceballos nu al in de armen gesloten, zo kwam goed naar voren tijdens de zonnige middag in Frankfurt. Op de maat van het bekende deuntje van ‘La Bamba’ werd ‘Dani Ceballos, Daaaanniii Ceballos, he drinks Estrella, he eats paella, the boy is f*cking magic’ meer dan eens aangeheven. Ook tijdens de wedstrijd later op de dag kreeg de Spaanse balvirtuoos regelmatig op muzikale wijze lof toegezwaaid door de Gooner-familie.

De Commerzbank Arena, eigenlijk helemaal geen geschikte naam voor een voetbalstadion, was uitverkocht en behoorlijk luidruchtig. Het volgepakte uitvak liet ook van zich horen en het werd op sommige momenten goed duidelijk dat menig supporter aardig van de zon en het vele bier had genoten. Frankfurt leek een optisch overwicht te hebben, maar dat leverde Bas Dost en consorten geen doelpunten op. De ruim 50.000 Duitsers in het stadion werden muisstil toen Joe Willock enigszins fortuinlijk de score opende, met een ontploft uitvak als gevolg. Get in Joe!

De spelers bedanken na afloop de meegereisde Arsenal-supporters

Een lastige uitwedstrijd ietwat geflatteerd winnen is puur genieten, zoals duidelijk werd in de slotfase. Bukayo Saka en wie anders dan Pierre-Emerick Aubameyang zorgden voor doldwaze vreugdetaferelen in het uitvak in de hoek van het stadion. Het zorgde eveneens voor een massale leegloop van Eintracht-supporters, die door de meegereisde Arsenal-fans op cynische wijze werden uitgezwaaid met ‘auf Wiedersehen, auf wiedersehen, auf wiedersehen!’ Drie belangrijke punten in de tas en job done op Duitse bodem. Het was hoog tijd voor een bratwurst en een Krombacher.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL
en_GB nl_NL