Op zoek naar de opvolger van Martinez: vijf namen

Met de naderende transfer van doelman Emiliano Martinez naar Aston Villa, zal Arsenal snel op zoek moeten naar een tweede keeper achter Bernd Leno.

Aangezien Arsenal komend seizoen wederom op vier fronten (Premier League, FA Cup, League Cup en Europa League) actief is, kan de nieuwe tweede doelman komend seizoen dus minimaal een wedstrijd of vijftien verwachten. En dat maakt het interessant. Wij hebben vijf potentiële kandidaten op een rij gezet. Daarbij hebben we gekeken naar waarde en ervaring of potentie.

Sergio Romero (Manchester United)

Een gemakkelijke. Romero, 33, brengt een schat aan ervaring met zich mee, is jarenlang de nummer één van Argentinië en heeft in zijn vijf jaar bij Manchester United bewezen een betrouwbare goalie te zijn. Op Old Trafford heeft de sluitpost nog een contract tot de zomer van 2021, met een optie voor nog een seizoen. Echter, nu Sheffield United-uitblinker Dean Henderson is teruggekeerd en David de Gea nog altijd onder contract staat, lijkt Romero te mogen vertrekken. Romero zal niet goedkoop zijn, maar gezien het gebrek aan perspectief en zijn leeftijd, zal Arsenal een sterke onderhandelingspositie hebben.

Tim Krul (Norwich City)

De penaltybeul van Tottenham Hotspur: wie had pakweg drie jaar geleden nog verwacht dat we hem op zo’n lijstje zouden zetten. Maar wat een comeback heeft Tim Krul gemaakt na zijn mislukte avonturen bij Ajax, AZ en Brighton. Hoewel Norwich City afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League, wist de Nederlander zich bijna wekelijks te onderscheiden en had hij één van de hoogste reddingspercentages in de competitie. Kortom: Krul verdient het niet om in het Championship te spelen. Daarbij zal hij in beeld willen blijven bij het Nederlands Elftal. En die kans lijkt groter wanneer hij met Arsenal in de Europa League speelt.

David Raya (Brentford)

Een naam die een aantal keer rond is gegaan, is die van Brentford-doelman David Raya. De 24-jarige Spanjaard leverde vorig seizoen een belangrijke bijdrage aan het succesvolle jaar van de Londense club. Toch viel de goalie in de finale van de play-offs tegen Fulham op met een enorme blunder, toen hij een afstandsschot van Joe Bryan zo het doel in liet waaien door volledig verkeerd gepositioneerd te staan.

Rúnar Alex Rúnarsson (Dijon FC)

Een andere opvallende naam die de voorbije dagen in de media is verschenen: de IJslandse doelman Rúnar Alex Rúnarsson van het Franse Dijon FC. Rúnarsson, 25 jaar en 1,85 meter lang, is de eerste doelman van IJsland, maar bij het grote publiek niet erg bekend.

Andrej Lunin (Real Madrid)

Andrey Lunin, 21, is de keeper uit Oekraïne aan wie de club al jaren wordt gelinkt. Toch was het Real Madrid dat hem in 2018 oppikte bij Zorya Luhansk. Hoewel Lunin een talentvolle doelman is, lijkt het perspectief voor hem in de Spaanse hoofdstad broos. Wie weet doet Arsenal, als de verhalen over interesse al waar waren, een nieuwe poging.

Wie van deze vijf opties zie jij het liefst naar Arsenal komen als Martinez-opvolger? Laat het ons weten in de commentsection op Facebook.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL
en_GB nl_NL