Aaron Ramsey: een nieuwe contractsoap?

Contractsoaps zijn Arsenal de laatste jaren niet vreemd. Denk aan Theo Walcott met #SignDaTing en Mesut Özil – allebei spelers die uiteindelijk hun contract besloten te verlengen. Een negatief voorbeeld is Alexis Sanchez, die weigerde te verlengen en via de achterdeur vertrok naar Manchester United. Nu lijkt er langzaam maar zeker een nieuwe soap te ontstaan rondom de persoon Aaron Ramsey.

Het contract van de 27-jarige Welshman loopt nog door tot 30 juni 2019, wat betekent dat hij na dit seizoen transfervrij is. Gezien de marktwaarde van Ramsey, die door Transfermarkt geschat wordt op 45 miljoen euro, zou het eeuwig zonde zijn als hij ook daadwerkelijk gratis de deur uitloopt. Verlengen, al is het maar om dit te kunnen voorkomen, lijkt dus de beste optie. De vraag is echter of Emery dit ook zo ziet.

Unai Emery
Vorige week werd Ramsey uitgeroepen tot speler van het seizoen 2017/2018, en gezien zijn spel was deze uitverkiezing terecht. Persoonlijk krijg ik echter het gevoel dat Emery niet helemaal weet wat hij met Ramsey aan moet. In het vorige duel speelde Ramsey, mede door de afwezigheid van Özil, als aanvallende middenvelder. Naarmate de eerste helft vorderde zakte hij steeds verder terug richting Guendouzi en Xhaka, waar hij liever speelt vanuit een box-to-box rol. Echter lijken Xhaka en Guendouzi hier voorlopig de voorkeur te krijgen. Het feit dat hij tegen Chelsea op de bank begon is veelzeggend.

Het zou best wel eens kunnen dat Emery in Ramsey niet iemand ziet die past in zijn systeem. Wel liet de manager echter doorschemeren dat Ramsey een belangrijke speler is binnen de selectie. Over de contractsituatie zei hij het volgende:


[…] het contract is iets voor zijn zaakwaarnemer en de club, maar ik wil dat zijn focus alleen op de training, wedstrijd en zijn prestaties per dag ligt.


Er gaan diverse geruchten over dat Ramsey op hetzelfde salarisniveau als Özil wenst te zitten, meer status wilt binnen de selectie, of gegarandeerd een basisplaats eist om zijn contract te verlengen. De waarheid ligt waarschijnlijk in het midden, maar uiteindelijk heeft hij nog steeds niet getekend. Als we Emery mogen geloven hoeven we voorlopig nog niet op contractcnieuws te rekenen.

Wat vind jij, doet Arsenal er goed aan om het contract van Ramsey te verlengen? Laat het weten in de comments!

 

Leave a comment

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

en_GB
nl_NL en_GB