Over ons

Arsenal Netherlands zag op 23 juni 2013 het levenslicht als Arsenal Nederland, een fanpagina voor Nederlandse fans van Arsenal. Opgericht door freelance journalist Brian Wijker, zelf gepassioneerd Arsenal-supporter van het eerste uur.
Ondersteund door enthousiaste redacteuren, allen Arsenal-fan, werd langzaamaan een platform opgebouwd en ontwikkelde Arsenal Nederland zich tot dé stem van de Nederlandse Gooner.
Connecties
Het was snel duidelijk: in Arsenal Nederland zit méér dan enkel een fanpagina op sociale media-accounts als Facebook, Instagram en Twitter. Wish Ramadhin en Craig Fisher klopten daarom bij de pagina aan met het initiatief om van Arsenal Nederland een officiële supportersvereniging voor Nederlandse Arsenal-fans te maken. Er was er immers geen in een land dat nota bene veel connecties heeft met de Engelse topclub.
De inbreng van de twee heren en de redacteuren zorgden ervoor dat er in Nederland meerdere Arsenal-events werden georganiseerd, waar supporters uit het hele land samen op groot scherm naar een wedstrijd van hun favoriete club konden kijken. Arsenal Nederland was na stevig overleg inmiddels omgedoopt tot Arsenal Netherlands.

Het eerste event vond plaats in het centrum van Utrecht, in de Irish Pub Mick O’Connells. Daar werd de FA Cup-finale tussen Arsenal en Aston Villa (4-0, 30 mei 2015) bekeken door een grote groep Dutch Gooners.
Het event smaakte naar meer en dus volgde er al snel een, tijdens de openingswedstrijd van het seizoen 2016/17 tegen Liverpool. Ondanks de teleurstellende 3-4 nederlaag was het een geslaagde middag met een grote opkomst Arsenal-supporters. Dit event vond plaats in de O’Reilly’s-pub in Amsterdam.
Documentaire
Het succes van Arsenal Netherlands werd ook opgemerkt in Noord-Londen. Arsenal stuurde een cameraploeg naar Amsterdam om een documentaire te maken van het derde Arsenal Netherlands-event. Er werd eveneens in O’Reilly’s op groot scherm gekeken naar het uitduel tegen West Ham United (3-3, april 2016).

Video

Bekijk hier de video die Arsenal TV in 2016 van ons maakte tijdens een evenement in Amsterdam.

Arsenal Netherlands groeide sindsdien uit tot dé Nederlandse fanpagina van een buitenlandse voetbalclub en tikte in februari 2018 zelfs de 21.500 likes aan op Facebook. Doordat Arsenal Netherlands in het begintijdperk de fout maakte door Premier League-goals te uploaden (mag niet i.v.m uitzendrechten) en daar later claims op kwamen, besloot Facebook de pagina te verwijderen. Arsenal Netherlands heeft hiervan geleerd en is met volle energie opnieuw begonnen en van start gegaan met het terugwinnen van het voormalige bereik.
Arsenal Netherlands heeft zich in 2017-2018 inmiddels versterkt met een huisjurist en penningmeester en ook de rol van voorzitter is inmiddels toebedeeld. Een ultimatum kunnen we niet stellen, maar we doen er alles aan om alle formaliteiten af te ronden, zodat Arsenal Netherlands binnenkort officieel erkend is als supportersvereniging van Arsenal.

nl_NL
en_GB nl_NL